Foto: Bildbyrån

När Djurgården spelade match förra torsdagen mot Skellefteå var olyckan framme för lagets kapten och stjärna Jacob Josefson. Josefson fick en tackling av amerikanen Darren Nowick i början av den första perioden och utgick därefter. Nu meddelar klubben att kaptenen förväntas vara borta mellan 2-3 veckor. I tacklingen skadade Josefson axeln och kommer därför nu missa en rad matcher.

– Klart att det känns surt att inte få spela och vara med i matcherna, men jag får fokusera på att vara redo för match så fort det går, säger kaptenen till Djurgårdens officiella hemsida.

Sedan Josefson vände hem från sitt NHL-äventyr och skrev på för Djurgården säsongen 18-19 har han återkommande haft problem med olika typer av skador. Nu förväntas han missa mellan 7-9 matcher på grund av axelskadan han ådrog sig i förra veckan.

Jacob Josefson har ända sedan han vände hem till Djurgården varit en viktig pjäs men kanske är än viktigare i år med tanke på att Djurgården inte förstärkt så mycket sedan förra säsongen. Han har i början av SHL-säsongen spelat center mellan ungtupparna Alexander Holtz och William Eklund. Denna kedja har imponerat och drivit lagets spel och det återstår nu att se hur Djurgården klarar sig utan sin kapten i det tajta spelschemat som nu laget går in i.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här