Foto: Bildbyrån

Här kommer ett svep från den fulla omgången i SHL.

Rögle – Brynäs 6-4 (2-1, 3-1, 1-2)
Brynäs häng på slutspel dog ikväll. Efter en förlust mot succélaget Rögle på bortaplan får nu Gävlelaget ta tidig semester. Med tio poäng upp till tiondeplacerade Växjö och tre omgångar kvar att spela är nu Brynäs matematiskt borta från slutspel. Dennis Everberg gjorde två mål (ett på straff) för hemmalaget.

Växjö – Frölunda 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)
Frölunda har det fortsatt tufft och har nu fem poäng upp till kvartsfinalplatserna. Laget förlorade en tuff drabbning borta mot ett pånyttfött Växjö. Hemmalagets lagkapten Erik Josefsson gjorde ett mål och en assist i 3-2 vinsten.
Växjö blev i och med vinsten klara för minst åttondelsfinalspel i vår.

Leksand – Färjestad 1-2 E.förl (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Färjestad kunde till slut vinna borta mot Leksand efter ett avgörande i förlängningen där värmlänningarnas poängkung Marcus ”Lilliz” Nilsson avgjorde. I och med Leksands förlust är nu laget klara för direktkval nedåt. Färjestad befaste sin tredjeplats i SHL-tabellen.

Djurgården – Luleå 3-2 E.förl (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Seriens formstarkaste hemmalag mot seriens allra starkaste bortalag möttes ikväll på Hovet. De redan klara seriesegrarna Luleå fick det svårt i huvudstaden men det satt långt inne. Efter att matchen såg ut att gå mot tre poäng för Djurgården kvitterade Nils Lundkvist i powerplay med en minut kvar att spela av matchen. Målet innebar att matchen gick till förlängning där hemmalagets Linus Hultström avgjorde efter 43 sekunder. Trots vinsten halkade Djurgården ned till en sjätteplats med fem poäng ner till Frölunda.

HV71 – Oskarshamn 5-3 (2-2, 1-1, 2-0)
Det vankades Smålandsderby i omgång 49. Dagen till ära var det ”fössta tossdan i mass”.
HV71 gick segrande ur striden och laget avancerade till en femteplats i tabellen efter att Zion Nybeck satt spiken i kistan med sitt första SHL-mål, läs mer om det här.
Oskarshamn är fortsatt jumbo och klara för direktkval nedåt.

Örebro – Linköping 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Linköping åkte till Örebro för att gripa det allra sista halmstrået som gällde slutspelsplats men föll mot Örebro med 3-0 efter att hemmalaget nollat östgötarna. Linköping ligger på en tolfteplats i tabellen och får spela de tre resterande omgångarna utan någon större innebörd. Örebro ligger fortsatt åtta.

Skellefteå – Malmö 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Efter två mållösa perioder gick formstarka Skellefteå ifrån och vann till slut med 3-0 mot Malmö hemma i Skellefteå Kraft Arena. Skåningarna fick inte hål på succémålvakten Gustav Lindvall och får nu en lång resa tillbaka hem utan poäng. Skellefteå ligger efter en stark formkurva tvåa i tabellen och Malmö är fortsatt nia.

För att se hela SHL-tabellen, klicka här.

Spelschemat för de sista omgångarna finns här.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här