Foto: Wikimedia

Den svenska hockeyligan har under den senaste tiden varit i blåsväder efter olika uttalanden ifrån ligans styrelse. Bland annat har man yttrat sig om att man precis som i NHL och KHL vill låsa högstaligan och på så sätt inte släppa in lagen ifrån Hockeyallsvenskan, samt att man på olika sätt velat censurera de banderoller och ramsor som hejaklackarna använder sig av under matcherna.

Det är inte bara fansen som påverkats, utan även anställda som jobbar med ligan. Samtliga domare skrev under ett brev där de krävde domarchefen Ulf Rönnmarks avgång, då han på flera punkter brustit i sina arbetsuppgifter. I förre veckan plockades han bort från sin position och nu får nästa person inom ligans organisation kliva ner.

Idag kom nämligen nyheten om att VD:n Jörgen Lindgren lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Enligt Expressen fick Lindgren beskedet om sin uppsägning tidigare idag och det hela ska ha skett emot hans egen vilja. Ny tillförordnad VD blir Michael Marchal och på onsdag kommer man hålla en pressträff för att presentera hur man kommer att jobba framöver för att åter stärka ligans varumärke.