Foto: Bildbyrån

Det var sportExpressen som var först med att avslöja att alla klubbdirektörer i SHL gemensamt kommit fram till att stoppa alla avtal inför 2021/2022. Den ekonomiska osäkerheten som råder till följd av coronapandemin gör att klubbarna bestämt denna regel. 

Beskedet att skjuta på alla framtida avtal kommer då klubbarna helt enkelt inte vet hur framtiden kommer att se ut gällande ekonomin. Osäkerheten kring vart verksamheten befinner sig framöver gör att alla klubbarna kommit överens om att stoppa alla avtal tills läget har stabiliserat sig.

Stoppet handlar inte bara om nyrekryteringar inför kommande säsong utan även om nya avtal för befintliga spelare. Detta gör att klubbarna nu ställs in för nya utmaningar då det ser väldigt olika ut för respektive klubb. Vissa klubbar har flera spelare som är under kontrakt framöver medans andra har många spelare som inte har kontrakt över nästa år.

Eventuella avtalsförslag till både befintliga spelare och nya rekryteringar kommer därför att få vänta, beslutet att stoppa alla avtal gäller till det finns en bättre bild av hur ekonomin framöver kommer att se ut.

Avtalet är inget som SHL centralt har tagit utan det är upp till varje enskild klubb att följa det beslut som klubbdirektörerna gemensamt kommit överens om.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här