Foto: Bildbyrån

Tjeckiske NHL-stjärnan Tomas Hertl missar resten av säsongen efter att ha slitit av korsbandet, det rapporterar klubben via sin hemsida.
– Det är sånt man inte vill se hända, kommenterade Erik Karlsson.

San Jose Shark inte fått det att stämma i NHL denna säsong, och nu kommer nästa bakslag. Tomas Hertl klev av isen i gårdagens match mot Vancouver Canucks, efter att ha rasat in i sargen efter en tackling av Canucks back Christopher Taney. I eftermiddags rapporterade Shark att 26-åringen slitit av korsbandet och kommer att missa resten av säsongen.

Med sina 36 poäng på 48 matcher är Hertl den näst bäste poängplockare i Sharks, och tjecken medverkade även i förra veckans All Star-match efter att lagkamraten Logan Couture tackat nej pga en skada.

”Det är sånt man inte vill se hända”, sa Erik Karlsson i den mixade zonen efter matchen. ”Han har spelat riktigt bra på slutet och han är väldigt viktig för laget, speciellt nu när Couture är borta”.

Skadan var inte den första Hertl haft i sin korta NHL-karriär, som skadade sitt högra knä redan under sin debut-säsong i NHL. Sen dess har han hunnit med att skada knät två gånger till, och opererade sitt högra knä senast 2016-17.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här