Foto: Bildbyrån

San Jose Sharks har det fortsatt tufft i årets NHL-säsong. Igår kom nästa bakslag – Lagets kapten, Logan Couture, förväntas vara borta i minst sex veckor med en bruten fotled. 

Sharks har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna inför årets NHL-säsong. Laget ligger på en sjätte plats i sin division, och börjar få långt upp till slutspelsplatsen. Igår kom nästa bakslag, då lagkapten Logan Couture klev av isen efter att olyckligt ha fallit in i sargen. Idag rapporterade klubben att Couture brutit fotleden och kommer att missa minst sex veckor.

”En märklig situation”, sa Couture till nhl.com. ”Han knuffade till mig när jag inte var beredd, men det är mitt eget fel. Jag måste skydda mig själv bättre i det läget. Jag tar fullt ansvar för att jag inte skyddat mig själv ordentligt”.

Detta är ett tungt avbräck för Sharks, då Couture inte bara är lagkapten utan också leder den interna poängligan med 36 poäng (14 mål, 22 assist) på 45 spelade matcher. Andra spelare måste kliva fram och ta mer ansvar i Coutures frånvaro, menar tränare Bob Boughner.

”Couture är en spelare som tar mycket plats i omklädningsrummet, och jag hör honom ofta säga bra saker i periodpauserna”, sa Boughner till nhl.com. ”Nu måste de andra lagkaptenerna kliva fram och ta ansvar när inte Couture finns i där”.

Sharks har tagit endast 5 poäng på de senaste 7 matcherna, och möter Columbus Blue Jackets på torsdag.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här