Foto: Bildbyrån

NHL har fått sitt första fall av coronaviruset. En ännu okänd spelare i Ottawa Senators har konstaterats smittad av viruset, och sitter nu i karantän.

I dagarna kom nyheten om att basketstjärnan Kevin Durant smittats av viruset, och den amerikanska basketligan NBA har sedan tidigare minst ett annat fall av COVID-19. Inatt briserade nyheten om att viruset även spridit sig till NHL, då en av Ottawa Senators spelare blivit smittad.

Spelaren, som ännu inte är identifierad, har bara bilda symtom och sitter nu isolerad. Nu jobbar klubben tillsammans med doktorer för att hitta meddela samtliga personer som varit i kontakt med spelaren, för att även de ska sättas i karantän.

”Efter att en av spelarna testat positivt kommer nu att samtliga spelare i Ottawa Senators att försättas i karantän, för att på så sätt hålla koll på deras hälsa och ha möjlighet att rådfråga våra lagläkare”, sa klubben i ett pressmeddelande.

Senators var på en borta-turné i Kalifornien precis innan ligan valde att stänga igen. Laget mötte San Jose Sharks, Anaheim Ducks och Los Angeles Kings. Kalifornien är en av de stater i USA som haft flest smittade, och risken finns att det var där som Senators-spelaren smittades.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här