Det blev inte helt oväntat de fyra topplacerade lagen som tog sig vidare från kvartsfinalerna i SDHL. Ingen av kvartsfinalerna krävde heller en tredje och avgörande match utan alla matcher avgjordes med två raka segrar. Nu till semifinalerna blir det mer spännande när topp fyra-lagen från grundserien ska ställas mot varandra. 

Kvartsfinalerna blev som de flesta hade trott på förhand att HV71, Luleå/MSSK, Brynäs och Djurgården skulle ta sig vidare. Så blev även utfallet där alla fyra lag vann sina kvartsfinaler med 2-0 i matcher.

HV71 besegrade Leksand med 9-1 och 7-1.
Luleå/MSSK vann sin kvartsfinal mot Linköping med 7-0 och 5-1.
Brynäs besegrade SDE i sin kvartsfinal med 4-0 och 8-3.
Djurgården som fick stadsrivalen AIK i sin kvartsfinal var det laget som också hade det kämpigast av de lagen som tog sig vidare. Djurgården vann med 5-1 och sedan fick den andra kvartsfinalen avgöras med förlängning där Djurgården tillslut kunde vinna med 3-2.

Nu väntar semifinaler mellan Djurgården och HV71 samt Luleå/MSSK och Brynäs.

Semifinalerna avgörs i bäst av fem matcher och matcherna startar den onsdagen den 26/2.  HV71 och Luleå/MSSK har hemmaplansfördel vilket gör att de två lagen kommer spela en eventuellt sista och avgörande femte match på hemmaplan.

Samtliga semifinaler kommer att sändas via Cmore. 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här