Foto: Wikimedia

Idag inleds semifinalerna i Champions Hockey League där det nu enbart är fyra klubblag kvar i ligan. Precis som tidigare möten i slutspelet sker även dessa i form av ett dubbelmöte där den sammanlagda målskillnaden avgör vilket av lagen som tar sig till den stora finalen. Denna kamp avgörs dock genom en enda match där ligans segrare tas fram.

Bland de fyra lagen som är kvar finns SHL-laget Frölunda som i kvartsfinalen kunde slå ut tjeckiska Kometa med 10-2. Nu ställs man mot HC Pilsen, även de från Tjeckien, som i kvarten slog ut svenska klubben Skellefteå. För Frölundas del är avancemang såhär långt i turneringen inte ovanligt. Med undantag för fjolårets säsong har man varje gång tagit sig till final där man 2016 och 2017 blev europeiska ligamästare. HC Pilsen i sin tur har endast deltagit i turneringen en gång tidigare och då åkte man ut i sextondelsfinalen.

I det andra mötet är det tyska Red Bull München och österrikiska Red Bull Salzburg som gör upp. Båda lagen är sponsrade av det världskända dryckesmärket och har varit stadigt återkommande i årens slutspel. Dock är detta första gången som något av lagen tagit sig hela vägen till topp-4.

Frölundas första semifinal på hemmaplan har nedsläpp klockan 18:00 ikväll och visas då i SVT 2. Returmötet spelas i nästa vecka.