Foto: Bildbyrån

Växjö Lakers vann mot Örebro i en jämn tillställning med 0-1 efter att Marcus Sylvegård blev matchens enda målskytt. Segern innebär att Växjö nu har matchboll på tisdag när lagen möts igen i Örebro. 

Under söndagen ställdes Växjö och Örebro mot varandra i match tre av semifinalserien. De två inledande matcherna spelades i Växjö, där lagen spelade in en vinst vardera. Matchserien har varit jämn hittills och matchen i Behrn Arena under söndagen sågs på förhand som en viktig match inför det som komma skall.

Och det var grundserievinnaren Växjö som tog den viktiga segern. Detta efter att succékedjan med Fredrik Karlström, Pontus Holmberg och Marcus Sylvegård snurrat upp Örebroförsvaret i första perioden och där den sistnämnda kunde stöta in 0-1. Ett mål som höll sig matchen ut. Noterbart från matchen är att Erik Källgren höll sin första nolla i slutspelet någonsin och stod för en bra insats i Växjö-målet.

Lagen spelar igen på tisdag i Örebro. Då kan Växjö bli finalklara eftersom matchserien är i bäst av 5. Växjö leder alltså nu med 2-1 i matcher.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här