Foto: Bildbyrån

Svenska Ishockeyförbundet och SDHL har förlängt samarbetsavtalet fram till och med säsongen 2025/2026. Detta meddelar parterna under måndagen. Ett besked som togs emot med glädje från både förbundet och SHDL:s håll. 

Det förlängda samarbetsavtalet som löper vinter-OS 2026 ger SDHL större möjligheter att utveckla de kommersiella rättigheterna för SDHL. Samarbetsavtalet mellan svenska ishockeyförbundet och SDHL är en del i att fortsätta stärka den samlade svenska hockeyrörelsen, både nationellt och internationellt. Antalet tjejer som vill spela ishockey blir bara fler och fler och att kunna erbjuda möjligheterna till en stark och spännande liga på hemmaplan är ett steg i att utveckla produkten damhockey.

– I den sammanhållna svenska ishockeyn är det naturligt att SDHL AB har samma förutsättningar som de andra ligorna att utveckla sina kommersiella rättigheter. Samtidigt lägger vi även fast hur vi tillsammans satsar på ett slagkraftigt landslag, inte minst som en del av satsningen mot OS 2026. som kan bidra till att skapa ett ännu större intresse och fler idoler som vi sen kan se i SDHL, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att vi tillsammans med förbundet kan utveckla vårt samarbete och därmed större möjligheter att öka det kommersiella värdet och fortsätta bygga ett ökat intresse för SDHL. En liga som redan är Europas bästa liga och där vi sett ett ökat intresse under senaste åren, säger Agne Bengtsson, ordförande i SDHL AB i ett pressmeddelande.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här