Foto: Bildbyrån

Den andra omgången av SHL säsongen 2021/22 har spelats. En nästan full omgång med några överraskande resultat. Nedan går vi igenom samtliga resultat och matcher från omgången.

De två enda lagen som inte spelade under torsdagskvällen var Luleå och Färjestad, annars så spelade övriga 12 lag match. 

Skellefteå AIK – Frölunda HC 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Målskyttar Frölunda: Jacob Nilsson, Jan Mursak

Kommentar:

Efter två mållösa perioder så spräckte nyförvärvet Jacob Nilsson målnollan i matchen i den tredje perioden. Jan Mursak satte sedan 0-2 i öppen kasse och säkrade Frölundas första seger den här säsongen. Nyförvärvet Matt Tomkins fick dessutom hålla nollan i sin SHL-debut för Göteborgarna.

Brynäs IF – Timrå IK 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)

Målskyttar Brynäs: Noel Gunler, Simon Bertilsson
Målskyttar Timrå: Albin Lundin, Ty Rattie, Jacob Olofsson, Sebastian Hartmann

Kommentar:

Nykomlingarna Timrå tog även de sin första seger för säsongen när man besegrade Brynäs på bortaplan. Efter en frejdig offensiv och en 0-3 ledning efter den andra perioden så kunde Timrå till slut säkra segern och vända den drygt två timmar långa vägen hem till Sundsvall.

IK Oskarshamn – Malmö Redhawks 2-5 (2-3, 0-1, 0-1)

Målskyttar IKO: Johan Johnsson, Cameron Brace
Målskyttar Malmö: Carl Söderberg, Marcus Sylvegård, Emil Sylvegård, Carl Persson, Christoffer Forsberg

Kommentar:

Malmö Redhawks tog sin andra raka seger och står nu på sex poäng totalt i SHL-tabellen, tillsammans med den skånska rivalen Rögle. Hemvändaren Carl Söderberg gjorde matchens första mål och sitt första mål i comebacken till Malmö, vilket sedan bärgade för segern.

Leksands IF – Rögle BK 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)

Målskytt Leksand: Ben Thomas
Målskyttar Rögle: Marco Kasper, Tyler Kelleher, Ryan McKiernan, Brady Ferguson, Robert Lantosi

Kommentar:

Rögle är obesegrade efter två matcher. Detta efter att man pulveriserade Leksand på bortaplan i den andra perioden. Fyra raka mål från Ängelholmslaget i den andra perioden bäddade för en bekväm seger till slut. Ben Thomas spräckte Leksands målnolla men närmare än så kom man inte. Leksand har nu två raka förluster i SHL-inledningen.

Linköpings HC – Djurgårdens IF 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

Målskytt LHC: Max Lindroth
Målskyttar DIF: Linus Videll, Ludvig Rensfeldt, Rhett Rakshani

Kommentar:

Djurgården följde upp förlusten i premiären mot Skellefteå med en seger på bortaplan mot Linköping. Den nyblivna kaptenen Linus Videll öppnade målskyttet i matchen innan Max Lindroth kvitterade för LHC. Sedan ökade Djurgården tempot i den andra perioden och kunde till slut hålla ifrån. För Linköpings del så innebär förlusten att man har två raka matcher utan seger i SHL.

Växjö Lakers – Örebro HK 3-2 e.förl (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Målskyttar Växjö: Richard Gynge 2, Ludvig Claesson
Målskyttar Örebro: Christopher Mastomäki, Joel Mustonen

Kommentar:

Richard Gynge blev förgrundsfigur när Växjö hemmaslog Örebro efter förlängning. Veteranen gjorde 1-0 i den första innan Växjö också utökade sin ledning. Efter Örebros 2-1 mål så fick Gynge chansen att utöka Växjös ledning ännu en gång på ett straffslag, men missade. Örebro kvitterade i den tredje perioden och matchen gick till förlängning. I förlängningen drog Växjö det längsta strået den här gången och det var justs Richard Gynge som avgjorde efter drygt två minuter in i förlängningen.