Foto: Bildbyrån

Sam Hallam anses vara en av Sveriges mest spännande hockeytränare och en av de mest framgångsrika i närtid. Till SVT Sport förklarar Växjö-tränaren att det skulle vara svårt att tacka nej till Tre Kronor i framtiden.

För några veckor sedan blev det klart att Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten för Tre Kronor efter säsongen. 53-åringen kommer därmed att avsluta jobbet som förbundskapten med VM i Helsingfors nästa år.

Men sedan så kommer förbundskaptensjobbet för ett av Sveriges mest folkkära lag att ha en vakans. Och i och med Garpenlövs tidiga besked så har det redan börjat snackas om vem som borde ersätta den nuvarande förbundskaptenen.

Ett av namnen som nämnts i flest diskussioner är Växjö Lakers guldtränare Sam Hallam. 42-åringen tog över Växjö i mitten på säsongen 2012/13 och har sedan dess varit klubben trogen och fört Växjö till tre SM-guld. Efter denna SHL-säsong så går också Sam Hallams kontrakt ut med Växjö Lakers, något som inte förmildrar ryktena kring förbundskaptensjobbet.

Under gårdagens CHL-match för Växjö så visade SVT upp en intervju med Sam Hallam, som man körde under periodpausen. Då fick Hallam frågan om Svenska Ishockeyförbundet har hört av sig kring det snart lediga jobbet som Tre Kronors förbundskapten.

– Det kan jag inte kommentera. Jag kan inte kommentera vilka jag pratar med eller hur jag pratar med dem. Jag är anställd av Växjö Lakers och har en bra dialog med Växjö Lakers, sen får vi se vart jag hamnar, säger tränaren till SVT Sport.

Även om Stockholmskillen är relativt fåordig kring förbundets intresse, så sticker han inte under stolen med att det skulle vara en ära att bli tillfrågad.

– Det skulle vara ett hedersuppdrag så klart. Det är kanske den finaste befattningen som du kan ha rent sportsligt i svensk hockey. Det är klart att om man skulle få en förfrågan så skulle man verkligen ta sig en funderare, avslutar Sam Hallam.