Foto: Bildbyrån

Grundserien i SDHL är snart färdigspelad och lagen pacerade 1-8 ska kliva in i slutet. Nu står det klart att slutspelet inleds 1 mars.

Det är åtta av tio lag från SDHL som tar sig vidare till slutspelet och med två omgångar kvar är det redan klart vilka åtta lag det blir. Nian i tabellen Leksands IF ligger för långt bakom och därmed är de åtta slutspelslagen klara. Leder serien gör Luleå/MSSK som även var i final förra året innan slutspelet fick avbrytas till följd av pandemin. Fjolårets finalserie spelades aldrig klart och därmed utsågs ingen segrare i SDHL 2019/2020.

Lagen som kvalificerat sig för slutspelet är; Luleå/MSSK, Brynäs, HV71, Linköping, Djurgården, Modo, SDE och AIK.

Kvartsfinalerna i slutspelet inleds den 1 mars och lagen möts i en serie om tre matcher. Ettan i tabellen möter åttan, tvåan möter sjuan, trean möter sexan och fyran möter femman från grundserien. Det är det högst rankade laget som inleder på bortaplan följt av två hemmamatcher för det högst rankade laget.

Kvartsfinal 1 – måndag 1 mars
Kvartsfinal 2 – onsdag 3 mars
Kvartsfinal 3 – torsdag 4 mars

Semifinalerna kommer att spelas i en matchserie i bäst av fem matcher. Det är samma här som i kvartsfinalen att det högst rankade laget från grundserien kommer ställas mot det längst rankade laget. Det är även det lag som slutade högst i grundserien som får fördelen att spela en extra match på hemmaplan.

Semifinal 1 – söndag 7 mars
Semifinal 2 – måndag 8 mars
Semifinal 3 – onsdag 10 mars
Semifinal 4 – torsdag 11 mars
Semifinal 5 – fredag 12 mars

Finalen spelas precis som semifinalerna i en matchserie i bäst av fem matcher. Det högst rankade laget från grundserien får fördelen att ha en extra hemmamatch även i finalserien.

Final 1 – måndag 15 mars
Final 2 – onsdag 17 mars
Final 3 – fredag 19 mars
Final 4 – söndag 21 mars
Final 5 – måndag 22 mars

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här