Foto: Bildbyrån

På lördag startar den första omgången av Sveriges bästa hockeyliga på herrsidan, SHL. Nedan går vi igenom helgens matcher för att ladda inför det som komma skall.

Det är äntligen dags för lite hockey igen. Från och med den 29 september så blir det till och med fulla läktare. Men fram till dess så ska det spelas några matcher och det börjar redan imorgon lördag. Lördagen innehåller en full SHL-omgång med samtliga 14 lag som ska spela. Tre matcher startar 15:15 och sedan fyra matcher med matchstart 18:00.

Omgång 1, SHL:

11 september:

IK Oskarshamn – Timrå IK, 15:15

Kommentar: Ett förmodat bottenmöte på förhand där nykomlingen Timrå får gästa Oskarshamn. Kan Timrå få med sin ungdomliga frejdighet från Hockeyallsvenskan in i SHL? Det blir naturligtvis svårare utan Jonathan Dahlén. Oskarshamn får nog trots allt stå som favoriter här.

Växjö Lakers – Färjestad BK, 15:15

Kommentar: De regerande mästarna Växjö mot ett nysatsande Färjestad. Wow, vilken premiärmatch för de båda lagen. Växjö vill naturligtvis fortsätta visa form efter vunnen grundserie och slutspel i fjol. Men Färjestads trupp i år har mycket att bevisa.

Frölunda HC – Brynäs IF, 15:15

Kommentar: Kan Brynäs nya finska tränare Mikko Manner rå på en av Sveriges mest rutinerade SHL-tränare Roger Rönnberg? Förmodligen inte. Frölunda med Ryan Lasch i spetsen kommer nog att vilja flyga förbi Brynäs i premiärmatchen för att visa vad man satsar på i år.

Luleå HF – Linköping HC, 18:00

Kommentar: Var står dessa lag året till ära? Känslan är nog att ”Bulan” Berglund för Luleås räkning har jobbat på precis samma sätt som alltid. Tufft, tajt och vinnande. Blir spännande dock att se vad den nytillträdde Klas Östman kan göra med Linköping i år.

Leksands IF – Malmö Redhawks, 18:00

Kommentar: En ruggig match på förhand. Leksand har ju gått som tåget på försäsongen och i Champions Hockey League och ser starka ut trots tuffa spelartapp. Malmö har i sin tur värvat lite spännande i form av Kalle Östman samtidigt som man också plockat hem Carl Söderberg som ska bära laget i år.

Örebro HK – Rögle BK, 18:00

Kommentar: En väldigt jämn match på förhand. Två jämna lag med liknande typer av spetsspelare, bra målvaktsspel samt bra tränare. Här kan resultatet gå åt vilket håll som helst, men det blir minst sagt en kul match i Behrn Arena.

Djurgårdens IF – Skellefteå AIK, 18:00

Kommentar: Den mångårige DIF-tränaren Robert Ohlsson återvänder till Hovet i första omgången av SHL efter flytten till Skellefteå. Även om SAIK inte har den trupp som Ohlsson hoppades på, så kanske man får vara lite favoriter här trots allt. Barry Smith i Djurgårdens bås får vänta med att besegra Skellefteå tills det blir fullsatt på Hovet, då blir det nog andra bullar. Det är åtminstone en gissning.