Brynäs IF och IF Malmö Redhawks spelar om en plats i SHL nästa säsong. Förlorarna i matchserien (bäst av sju matcher) kommer i sin tur att degraderas till HockeyAllsvenskan. Se spelschemat.

Nedflyttningsmatcher från SHL till HockeyAllsvenskan är ett någorlunda nytt fenomen. I fjol var Timrå överlägsna Djurgården när man vann med 4-0 i matcher och skickade ner klassiker-klubben till HockeyAllsvenskan från Sveriges högstaserie SHL. I år är det ett nytt lag som ska flyttas ned från SHL till HockeyAllsvenskan och det står emellan Brynäs IF och Malmö Redhawks.

De sistnämnda slutade sist i SHL med 61 poäng och Brynäs slutade näst sist i SHL:s sluttabell. Brynäs kommer därmed ha fördel till kommande matchserie då man har fyra matcher på hemmaplan och tre på bortaplan, detta i en matchserie i bäst av sju matcher. Det lag som uppnår fyra segrar först kommer att spela i SHL säsongen 2023/23 medan förlorarna i samma matchserie spelar hockeyallsvenskt nästa säsong.

Spelschema

Matcherna sänds i C More. De fyra första matcherna sänds i TV12, övriga matcher kan göra detsamma om matchserien når dit.

Notera att spelschemat nedan gäller för sju matcher. Matchserien kan avgöras i ett tidigare skede, då gäller ej schemat för de resterande matcherna.

Tisdag 14 mars:
Brynäs – Malmö (Gävle)
19:30

Torsdag 16 mars:
Malmö – Brynäs (Malmö)
19:30

Lördag 18 mars:
Brynäs – Malmö (Gävle)
18:30

Tisdag 21 mars:
Malmö – Brynäs (Malmö)
19:30

Torsdag 23 mars:
Brynäs – Malmö (Gävle)
19:30

Lördag 25 mars:
Malmö – Brynäs (Malmö)
18:30

Tisdag 28 mars:
Brynäs – Malmö (Gävle)
19:30