Foto: Bildbyrån

Carolina Hurricanes har gett sig själva ett guldläge inför slutspelet. Laget vann igår kväll mot New York Rangers med 4-1 efter ett hattrick av Andrei Svechnikov.

Igår spelades den andra matchen i bäst av fem-serien mellan Carolina Hurricanes och New York Rangers. Det vinnande laget ur striden går till slutspel. Och det ser just nu ut att bli det unga och fartfyllda laget från Carolina som kniper slutspelsplatsen.

Hurricanes har en 2-0 ledning i matchserien efter att man vann med 4-1 mot Rangers igår kväll. Efter 1-1 i första perioden gjorde Carolina två mål på dryg en minut i den andra perioden genom Andrei Svechnikov och Jordan Martinook.

Svechnikov hade redan gett Carolina ledningen i den första perioden och fullbordade sedan sitt hattrick i den tredje perioden bakom Henrik Lundqvist i Rangers-målet. Slutresultatet blev 4-1 till Carolina.

I och med förlusten för Rangers, ligger nu laget illa till. Laget måste vinna samtliga tre återstående matcher för att få spela slutspel.

Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad fanns på planen för Rangers, Jesper Fast saknades efter att ha åkt på en tackling av sin förre lagkamrat Brady Skjei i den första matchen.

Samtliga resultat från NHL-natten

Kvalrundan (bäst av fem):

Carolina Hurricanes – New York Rangers 4-1 (2-0 i matcher)

Calgary Flames – Winnipeg Jets 2-3 (1-1 i matcher)

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 3-1 (1-1 i matcher)

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 6-3 (1-1 i matcher)

Round Robin (seedningsmatcher):

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 3-2 efter straffar

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 5-3

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här