Foto: Bildbyrån

Columbus Blue Jackets målvakt Elvis Merzlikins spelar sin livs bästa hockey för tillfället. 24-åringen höll inatt sin femte nolla på åtta matcher, och har nu vunnit sina åtta senaste startar – Den längsta vinst-streaken i Blue Jackets historia.

De senaste åren har det blivit allt vanligare bland NHL-lagen att dela målvaktssysslan mellan två målvakter, istället för att ha en uttalad förstemålvakt. Columbus är ett bra exempel på varför detta kan vara en bra idé. Elvis Merzlikins var i början av säsongen tilltänkt att vara klubbens andremålvakt bakom Joonas Korpisalo, men under säsongen har målvaktsparet växt till att bli en duo som delar på matcherna. Detta har lönat sig, då Elvis Merzlikins nu är i sitt livs bästa form, med åtta raka vinster och hela fem hållna nollor de senaste åtta matcherna.

En förklaring till den makalösa formen kan vara Merzlikins nya inställning till ishockey, något han nämnt i intervjuer tidigare i veckan.

”Jag vill bara spela hockey och ha roligt. Förut tänkte jag alltid: Jag måste vinna den här matchen och ta poäng. Nu bryr jag mig inte lika mycket, ärligt talat. Nu försöker jag bara gå ut och ha roligt och är inte nervös överhuvudtaget, jag bara följer pucken och kommer in i matchen”.

25-åringens form är den bästa i klubbens historia, då ingen Columbus-målvakt vunnit åtta raka matcher. Det är heller ingen annan rookie-målvakt som vunnit lika många matcher under årets NHL-säsong, då Washington Capitals rookie Illya Samsonov är näst bäst med sina 7 vinster.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här