Foton: Bildbyrån

Det var i måndags som AIK meddelade att huvudtränaren Bobo Simensen hade fått lämna klubben och att AIK istället plockat in den Roger Melin. Melin som har tränat klubben i flera omgångar där han senast var i klubben säsongen 2016/2017. Nu var hans uppgift att hålla AIK kvar i Hockeyallsvenskan. Ett uppdrag som fick bästa tänkbara start när AIK under onsdagen besegrade Västervik på hemmaplan med 3-1. 

AIK:s chanser att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan utan att behöva spela negativt kval är i stort sett helt obefintliga. Det finns fortfarande en teoretisk chans då AIK ligger 14 poäng bakom Almtuna som i dagsläget innehar platsen ovanför strecket. Med 15 poäng kvar att spela om så krävs det ett mirakel av större dignitet för att AIK ska klara detta.

Men AIK har varit inställda på att behöva spela kval för att klara sig kvar i hockeyallsvenskan under en tid, så det kommer inte komma som någon chock om laget skulle behöva kvala. Det var även därför AIK tidigare i veckan valde att ändra om i ledarstaben. Ut fick Bobo Simensen gå och in kom den gamle tränaren Roger Melin. Hans uppgift skulle helt enkelt vara att försöka rädda AIK kvar i hockeyallsvenskan.

Melin kan AIK sedan tidigare och vet vad som krävs för att reda ut en sån här situation och hans start som AIK-tränare kunde inte blivit bättre.

AIK vann hemmamatchen mot Västervik med 3-1. Även om inte spelet såg bländade ut från hemmalaget så syntes det att det var något nytt. Laget kämpade mer för varandra än vad vi har kunnat se under tidigare matcher under säsongen och detta gav resultat.

Det återstår att se om Melin-effekten kommer vara långvarigare än till en enstaka match och om Melin är den tränaren som kommer kunna lyfta spelarna och göra så att AIK klarar sig kvar oavsett om det nu blir via kvalspel som det mesta tyder på eller om AIK mirakulöst skulle klara sig kvar utan kval nu på slutet.

AIK möter i nästa match tuffast tänkbara motstånd när laget ska ta sig till Umeå för att möta serieledarna Björklöven. Tappad poäng där och det är klart att det blir kvalspel för AIK.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här