Foto: Bildbyrån

Det har varit ett rykte som blivit allt starkare de senaste månaderna inom hockey Sverige att Kovács skulle lämna Luleå för Örebro efter säsongen. Nu står det alltså klart att han byter klubb redan nu och under torsdagskvällen presenterades han för sin nya klubb. 

Det var Sportbladet som först rapporterade om att Robin Kovács alltså lämnar Luleå mitt i brinnande säsong. Anledningen till att Kovács lämnar klubben redan nu istället för efter säsongen ska även enligt Sportbladet vara en försämrad relation med Luleå tränaren  Thomas Berglund. Detta har alltså fått klubbarna att agera och snabba på en övergång som blev klar under torsdagskvällen.

Robin Kovács blev snabbt en publikfavorit i Luleå. Ett riktigt yrväder dundrade in och många supportrar tog honom till sig, men när ryktena började sippra ut att Kovács efter den här säsongen skulle lämna klubben försämrades relationen till supportrarna avsevärt och nu lämnar alltså Kovács klubben.

Detta var hans tredje säsong i klubben och det blev totalt 128 matcher och 79 poäng för Kovács i Luleå. Han har skrivit på ett kontrakt med Örebro som sträcker sig säsongen ut och tre år framåt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här