Foto: Bildbyrån

Robin Kovács lämnade för några dagar sedan sitt gamla lag Luleå i förtid, parterna var överens om en övergång efter säsongen men övergången blev påskyndad av klubbarna och bytet skedde alltså redan nu. I sin debut för sin nya klubb Örebro ställdes Kovacs mot just Luleå. En match där Örebro och Kovács gick segrande med 3-2. 

Det började inte alls bra för hemmalaget Örebro, Luleå kunde göra 1-0 redan efter 27 sekunder genom Petter Emanuelsson, när brorsan Einar Emanuelsson sedan ökade på Luleås ledning med 2-0 efter 11 minuter såg det tungt ut för Örebro. Tungt var det även för Kovács som var inne på isen för Örebro under båda baklängesmålen.

Andra perioden handlade mer om kamp mellan lagen och utvisningarna haglade ute på isen. Framförallt hemmalaget Örebro drog på sig mängder med utvisningar som avslutades med att Aaron Irving fick matchstraff i slutet av andra perioden efter en huvudtackling. Trots flera läget i powerplay så stod sig resultatet 2-0 till Luleå även sig över andra perioden.

Till tredje perioden kom Örebro ut som ett helt nytt lag, de såg hungrigare ut och skapade press på Luleå, jakten på reduceringsmålet hade startat för hemmalaget. Pressen gav även resultat när Marcus Weinstock satte dit 2-1 efter 4:58 i tredje perioden. Två minuter senare var det återigen dags när Shane Harper kunde kvittera matchen och göra 2-2. Det var även här som Robin Kovács började presentera sig för sin nya hemmapublik, det var nämligen han som stod för framspelningen till Harper. Kovács skulle även spela huvudrollen i matchen när han återigen spelade fram till ett mål. När det återstod fem minuter av matchen så kunde Ryan Stoa göra 3-2 till Örebro, framspelad av Kovács.

Resultatet 3-2 stod sig matchen ut och Örebro hade vänt på steken och tagit med sig alla tre poäng i matchen, bästa möjliga start för Robin Kovács i sin nya klubb med andra ord.

Örebro klättrar i och med segern upp på en 2:a plats i tabellen, 4 poäng bakom just Luleå som toppar SHL.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här