Foto: Bildbyrån

Rikard Grönborg har skrivit på ett nytt avtal med ZSC Lions från Zürich. Avtalet sträcker sig till 2023, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Rikard Grönborg har varit ett hett byte på NHL-marknaden den gångna säsongen. Men han ser nu ut att bli kvar i Schweiz. Den svenska tränaren har förlängt sitt kontrakt med den schweiziska klubben ZSC Lions fram till säsongen 2022/23. Tidigare sträckte sig kontraktet över nästkommande säsong.

Grönborg och hans ZSC Lions vann grundserien den gångna säsongen och skulle gått in i slutspelet som knappa favoriter till guldet, men det blev aldrig av. I Schweiz är man nöjda med svenskens förlänging och fortsatta bygge med laget.

– Vi vill fortsätta sträva efter det DNA vi byggde upp förra säsongen och fortsätta på den inslagna vägen längre än 2020/21, säger klubbens sportchef Sven Leuenberger.

Enligt Hockeysverige.se ska även en NHL-klausul finnas med i kontraktet. Den ska gå att få igenom under den sista säsongen på kontraktet, alltså 2022/23.

Med sig i sitt tränarteam inför nästa säsong har Rikard Grönborg med sig Johan Andersson från föregående år, men även plockat in Tommy Samuelsson, närmast från huvudtränaruppdraget i Skellefteå.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här