Foto: Bildbyrån

Idag meddelade Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson att klubben värvat in amerikanen Rhett Rakhshani på ett kontrakt som gäller säsongen ut. Rakhshani har tidigare spelat i bland annat Linköping, HV71, Växjö och nu senast i Frölunda. 32-åringen har därmed stor rutin av ligan och Djurgården hoppas att han kommer kunna bidra till att laget klättrar i tabellen.

Djurgården har just nu Oscar Hedman skadad och Mattias Guter har tagit beskedet att avsluta sin karriär och därför känner sig klubben tvungen att förstärka bland forwards. Sportchefen är dock tydlig med att Rakhshani:s intåg inte anstränger ekonomin ytterligare.

– Sjukförsäkringen på spelare som är skadade gör att vi kan ersätta dem utan att det innebär några utökade kostnader, säger Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Klubben hoppas att Rakhshani kommer vara den spetsspelare han gjort sig känd för att vara i SHL.

– Vi får en offensiv spetsspelare som vet vad som krävs. Rhett är ett superproffs, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Rhett Rakhshani har gjort 228 poäng i SHL fördelat på 90 mål och 138 assist på 8 säsonger. I sin senaste klubb Frölunda vann han både SM-guld och CHL.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här