Foto: Bildbyrån

I kvällens omgång tog topplagen Växjö och Rögle ännu en seger medan Malmö fortsatt har svårt med målskyttet och är fastklistrat i botten. Se samtliga resultat och målskyttar från SHL:s tisdagsomgång här nedan.

Linköping HC – HV71 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Målskyttar LHC: Markus Ljungh, Dan Pettersson

Kommentar:

Denna match var målsnål och slutade 2-0 till Linköping mot HV71 där båda lagen kämpar i de nedre regionerna i tabellen. HV71 var inför säsongen tippade av många att utmana i toppen men har egentligen sedan premiären haft svårt att leva upp till detta så även ikväll. Linköping nollade HV71 och det enda minuset för hemmalaget var att storstjärnan Broc Little klev av skadad efter att olyckligt kolliderat mot sargen. Linköping har sedan tidigare skadeproblem och detta är ett stort bakslag.

Luleå HF – Rögle BK 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)

Målskyttar RBK: Daniel Zaar, Simon Ryfors, Nils Höglander, Erik Andersson, Dennis Everberg

Kommentar: 

I kvällens toppmöte mellan Luleå och Rögle stod bortalaget för en uppvisning som slutade med seger 5-0. Rögle var effektiva när laget anföll och var sylvassa med mål i 2 av 3 powerplay. Matchens delikatess var Rögles 4-0 mål där pucken gick som på ett snöre innan Erik Andersson kunde raka in pucken bakom David Rautio i kassen.

Malmö Redhawks – Skellefteå AIK 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Målskyttar SAIK: Andreas Wingerli, Toumas Kiiskinen, Jesper Fröden

Kommentar:

Bottenlaget Malmö hade återigen svårt med målskyttet i matchen mot Skellefteå ikväll. Hemmalaget lyckades i kvällens match bara få iväg 18 skott på mål och med det är det svårt att vinna matcher. Ett lag lyckades dock göra mål nämligen Skellefteå. Dom lyckades göra tre mål där Joakim Lindström stod ut med två assist.

Örebro Hockey – Leksands IF 1-o efter förlängning (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Målskytt Örebro: Borna Rendulic

Kommentar:

Även matchen mellan Örebro och Leksand blev målsnål där matchens första mål kom först i förlängningen när storstjärnan Borna Rendulic avgjorde till Örebros fördel. Örebro klättrar i och med vinsten upp till en femte plats men har chans att klättra ytterligare eftersom laget har mindre antal spelade matcher.

Växjö Lakers – IK Oskarshamn 4-3 (1-0, 3-2, 0-1)

Målskyttar Växjö: Andrew Calof, Emil Petterson 2x, Jack Drury

Målskyttar IKO: Pontus Näsen, John Dahlström, Kim Strömberg

Kommentar:

Emil Petterson i Växjö fortsatte sin fina trend när han stod i centrum med två mål och en assist och ligger nu på en andra plats i poängligan med 24 poäng. Med hjälp av Pettersons spel lyckades Växjö vinna med 4-3 och ligger nu tvåa i tabellen. För Oskarshamn är det desto mörkare med sju raka förluster.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här