Foto: Bildbyrån

Under torsdagskvällen spelades 5 matcher i SHL där bland annat Joel Lundqvist gjorde poäng nummer 600 i Frölundatröjan och där stjärnorna Jacob Josefsson och Carter Camper klev av skadade. Se samtliga resultat och målskyttar från SHL:s torsdagsomgång här nedan.

Resultat SHL

Brynäs IF – Växjö Lakers 1-3 (0-2,0-0,1-1)

Målskytt BIF: Emil Molin

Målskyttar Växjö: Fredrik Karlström, Richard Gynge, Emil Petterson

Kommentar:

Bortalaget Växjö fortsätter att imponera i årets säsong av SHL och tog ytterligare en seger efter vinst med 3-1 mot Brynäs som fortsätter ha det tufft. Inför årets säsong plockade Brynäs in Petter Andersson som ny huvudtränare och värvade in Simon Bertilsson och Patrik Berglund. Trots dessa förstärkningar får klubben ingen ordning på spelet och resultaten har under säsongen varit för dåliga för en klubb med ambitioner som Brynäs. I dagens match kunde inte ens säsongens glädjeämne, målvakten Samuel Ersson storspela och då förlorade Brynäs efter att ha släppt in två snabba mål i mitten av den första perioden.

Frölunda HC – IK Oskarshamn 4-1 (1-0,1-0,2-1)

Målskyttar FHC: Simon Hjalmarsson, Stefan Elliot, Max Friberg, Nicklas Lasu

Målskytt IKO: Fredrik Olofsson

Kommentar:

I Scandinavium hade Frölunda inför dagens omgång tagit 23 av 24 möjliga poäng och i kvällens match tog göteborgarna ännu en seger på hemmaplan. Inför matchen var frågan vilket av lagen som skulle studsa tillbaka efter den senaste omgångens resultat och det var Frölunda som efter storförlusten i Leksand senast fick jubla på hemmaplan. Desto tyngre är det för Oskarshamn som efter kvällens resultat nu har förlorat 4 raka matcher. I matchen utmärkte sig Frölundas lagkapten Joel Lundqvist när han assisterade till lagets 1-0 i powerplay gjorde han nämligen poäng nummer 600 i Frölundatröjan.

Leksands IF – Linköping HC 1-2 efter förlängning (0-1,1-0,0-0,0-1)

Målskytt LIF: Marek Hrivik

Målskyttar LHC: Patrik Lundh, Henrik Törnqvist

Kommentar:

Linköping lyckades i kvällens match avgå med segern efter förlängning vilket gör att klubben nu har två raka segrar och fortsätter kämpa för en slutspelsplats. Att det blev förlust för Leksand är dom nog inte så speciellt nöjda över men det som oroar mest är att stjärnan Carter Camper i den sista perioden lämnade matchen med knäsmärtor. Tillsammans med Marek Hrivik och Peter Cehlarik bildar Carter Camper en livsfarlig första kedja som driver laget i match efter match. Om Camper visar sig vara allvarligt skadad kan det bli kostsamt för Leksands chanser att nå ett slutspel.

Luleå HF – Örebro Hockey 4-3 efter förlängning (2-0,1-1,0-2,1-0)

Målskyttar LHF: Petter Emanuelsson, Juhani Tyrväinen 2x, Jack Connolly

Målskyttar Örebro: Linus Öberg, Emil Larsson, Borna Rendulic

Kommentar:

I Luleå utspelades det en fartfylld match där Luleå som haft lite sviktande form på slutet gick fram i ledning till 3-0 innan Örebro kunde skaffa sig kontakt genom mål av Linus Öberg i början av den andra perioden. Nästa reducering kom i början av den tredje perioden när de två före detta Luleåspelarna Robin Kovacs och Emil Larsson samarbetade så att Emil Larsson kunde sätta pucken i nät. När Örebro pressade på som mest i slutet av den tredje perioden drog Örebrobacken Kristian Näkyvä på sig en utvisning för roughing och då såg det mörkt ut för Örebro. Men laget tog ut målvakten och spelade 5 mot 5 och lyckades till sist kvittera med drygt 50 sekunder kvar av matchen genom kroaten Borna Rendulic. Luleå repade sig dock i förlängningen och avgjorde densamma efter 4 minuters spel genom Jack Connolly.

Skellefteå AIK – Djurgårdens IF 3-1 (2-1,0-0,1-0)

Målskyttar SAIK: Oscar Möller, Jonatan Berggren, Darren Nowick

Målskytt DIF: William Eklund

Kommentar:

Mötet mellan Skellefteå och Djurgården utvecklade sig till en het match där känslorna kokade bland de inblandade. Matchens första mål gjordes av en spelare som tidigare år varit en poäng och målgaranti men den här säsongen har han hittills gått mållös men i dagens match kunde Oscar Möller spräcka sin målnolla och göra 1-0 till hemmalaget. Några minuter tidigare skedde dock det som stal rubrikerna i matchen. Amerikanaren Darren Nowick som senare kom att sätta spiken i kistan, delade ut en tackling på Djurgårdens lagkapten Jacob Josefsson som tog illa och tvingade Josefsson att kliva av matchen skadad. Nowick blev utvisad 2 minuter för late hit men i periodpausen var Djurgårdens tränare Robert Ohlsson riktigt upprörd över att tacklingen inte gav mer än 2 minuter. Nu återstår det att se vad konsekvenserna blir för både Josefsson och Nowick.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här