Foto: Bildbyrån

Björklöven har redan slagit poängrekordet i hockeyallsvenskan och Modo och Timrå har fortfarande chansen med två omgångar att gå om det gamla rekordet på 109 poäng. Det är även rekordjakt bland spelarna, för både Jonathan Dahlén och Jonathan Johnson har fortfarande chansen att slå Pär Arlbrandts poängrekord. 

Inför säsongen hade Leksand och AIK rekordet i antal inspelade poäng, 109 hade både lagen kommit upp i säsongerna 2012/2013 samt 2018/2019. De rekordet har Björklöven nu suddat ut och passerat, med sina imponerade 115 poäng med två omgångar kvar har Björklöven skrivit in sig i historieböckerna. Men både Modo och Timrå kan också passera det tidigare rekordet, med två omgångar kvar har båda lagen 105 poäng och kan maximalt få 111 poäng vilket skulle innebära att även de passerar de gamla rekordet.

När det kommer till poängrekord för spelare så har Pär Arlbrandt ansetts av många ha ett omöjligt poängrekord med sina 77 poäng som han gjorde säsongen 2008/2009. Men nu med två omgångar kvar har både Jonathan Dahlén och Jonathan Johnson chansen att passera detta rekord.

Timrås Johnathan Dahlén står på 74 poäng med två matcher kvar att spela, Jonathan Johnson som spelar i Modo står på 73 poäng.

Timrå har Björklöven och Kristianstad kvar att möta, Modo har Tingsryd och BIK Karlskoga.

Det är inte bara poängrekord som lagen och spelarna kämpar mot. De båda lagen lagen spelar även om att ta andraplatsen i tabellen vilket innebär att något av Modo eller Timrå får spela hockeyallsvenskan finalen mot Björklöven.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här