Foton: Bildbyrån

Jonathan Johnson i Modo och Jonathan Dahlén i Timrå är båda på jakt efter poängrekordet i Hockeyallsvenskan. Ett som Pär Arlbrandt innehar från säsongen 2008/2009 då han levererade 77 poäng. Arlbrandt är även den spelare som ligger två på listan med sina 72 poäng från säsongen 2006/2007. 

När det återstår fem omgångar kvar av hockeyallsvenskan så finns det fortfarande möjligheten för Jonathan Johnson och Jonathan Dahlén att komma upp i de otroliga 77 poäng som Arlbrandt gjorde.

Jonathan Johnson toppar poängligan med sina 68 poäng följt av Dahlén på 66 poäng.

Så på fem omgångar behöver Johnson göra minst 10 poäng för att gå om Arlbrandt samtidigt som Dahlén behöver fixa 12 poäng på fem matcher för att passera.

Med sina 68 respektive 66 poäng så är de redan högt upp i topplistan vad gäller poäng för en säsong. Det är bara Arlbrandt två gånger samt Niklas Olausson som har gjort mer poäng under en säsong än vad Johnson och Dahlén kommit upp i än så länge. Olausson gjorde 71 poäng under samma säsong 200/2009 som Arlbrandt slog det nuvarande rekordet.

Modo har Kristianstad, Vita Hästen, AIK, Tingsryd och BIK Karlskoga kvar att möta ser man till hela säsongen så har Jonathan Johnson på dessa lagen producerat 15 poäng där Vita Hästen är favoritlaget för Johnson, på vilka han gjort 5 poäng under säsongen.

Timrå har Västervik, Almtuna, Mora, Björklöven, Krististanstad kvar på schemat och på dessa fem lagen har Jonathan Dahlén även han gjort totalt 15 poäng på dessa fem motståndare under säsongen.

Så det blir tight för dem att lyckas slå Arlbrandts rekord men det är fortfarande inom räckhåll för båda spelarna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här