Foto: Bildbyrån

Det blev ett bakslag för idrottsföreningarna idag när regeringen höll sin pressträff gällande publikfrågan. Amanda Lind meddelande där att restriktionerna med max 50 personer blir kvar och att nytt besked kommer 22 oktober om eventuella höjningar. 

Många trodde inför dagens pressträff med kulturministern Amanda Lind att hon skulle bekräfta att begränsningarna inom idrotten och publik skulle höjas från dagens 50 personer till 500. Men så blev alltså inte fallet utan istället är restriktionerna kvar med 50 personer.

Beslutet till att inte öka begränsningarna är att spridningen vad gäller covid-19 inte har minskat utan istället ökat den senaste tiden både regionalt och allmänt över världen. Med detta i åtanke så väljer regeringen att inte lätta på begränsningarna vad gäller publikbegränsningarna.

Beskedet är ett hårt slag för klubbarna som redan innan dras med ekonomiska bekymmer till följd av förlorade intäkter för biljettförsäljning.

Nästa pressträff gällande publikfrågan inom idrott kommer att ske 22 oktober och det återstår då att se om restriktionerna på 50 personer kommer vara kvar eller om publikhöjning då är aktuellt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här