Foto: Bildbyrån

Med bara tre dagar kvar till NHL-premiären tillhör Rasmus Sandin fortfarande Toronto Maple Leafs trupp, och ser ut att ha klarat den sista gallringen av spelare. Efter en stark försäsong blir 19-åringen hyllad av både tränare och lagkamrater.

“Oj, är han bara 19 år? Det är riktigt bra!”, utbrast lagkamraten Martin Marincin i en intervju med Sportsnet. Trots sin unga ålder spelar Sandin med ett lugn som fått lagkamraterna att imponeras av tonåringen. 

“Jag försöker minnas när jag själv var tonåring”, sa Jake Muzzin. “Jag var överallt på banan, försökte göra 100 saker samtidigt och slösade energi. Han ser ut att vara så lugn i spelet och han gör det riktigt bra”.

Oftast får unga talanger begränsat med speltid under sina första säsonger i Nordamerika, och det kan det flera år att som svensk få tränarens förtroende. Detta gör Sandins försäsong än mer imponerande, då han redan från start fått stort förtroende från tränare Babcock. Svensken, som draftades som 29:onde spelare i 2018 års NHL-draft, spelade över 30 minuter under fredagens vinst mot Detroit Red Wings. Senast en Toronto-spelare fick så mycket speltid på en försäsongsmatch var 2006. Babcock är onekligen förtjust i sin svenska backklippa, men har ännu inte bestämt sig för om det är tillräckligt.

“Vi försöker ta in allt i beaktning och göra det som är bäst för hans utveckling, men samtidigt måste vi göra det som är bäst för laget”, förklarar Babcock till Sportsnet. “Jag tyckte “Sandman” spelade riktigt stabilt – en av de bästa spelarna i matchen. Han spelade hårt och smart, och det här var en möjlighet för honom att vara en tongivande spelare. Han hanterade det på ett bra sätt”.

Sandin har under hela försäsongen varit en del av Torontos backuppsättning, och alltid spelat i ett av lagets tre backpar. På onsdag spelar Toronto sin första tävlingsmatch för säsongen, och om allt går som planerat gör 19-årige Rasmus Sandin NHL-debut.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här