Foto: Wikipedia

Rasmus Dahlin är den svenske stortalangen från Trollhättan som nu gör succé i NHL. Trots att han endast är 18 år gammal har han varit en starkt bidragande orsak till att det forna bottenlaget Buffalo Sabres numera huserar i toppen av tabellen. Flera NHL-experter har talat gott om backen som förra säsongen spelade i Frölunda HC. Bland annat säger expertkommentatorn och före detta målvakten Kevin Weekes, att Dahlin har levt upp till alla förväntningar som funnits på honom och att det är otroligt imponerande på alla plan.

Det råder inga tvivel om att vi har en ny NHL-generation av talangfulla svenskar borta i Nordamerika. Tillsammans med Elias Pettersson gör Dahlin succé och sätter den svenska hockeyn på kartan ännu mer. Normalt sett är det svårt för en ung backtalang att slå igenom i NHL. Det är det här som gör Dahlins prestation än mer imponerande. Dahlin valdes som nummer 1 i årets draft och flyttade till Buffalo omgående. Många tvivlade på att han som 18-åring skulle lyckas stå emot de tunga och fysiska forwards som spelar i NHL.

Sett till Dahlins resultat har han lyckats producera hela 14 poäng på sina 31 spelade matcher varav två stycken mål. Detta gör att han ligger tvåa i Buffalos interna poängliga bland försvararna och slås bara av den finska spelaren Rasmus Ristolainen. Dahlin fick till en början en lugn start i ligan men när tränaren såg att han kunde ta mer ansvar fick han också chansen. En möjlighet som han har förvaltat med råge. Nästa match för Rasmus Dahlin och hans Buffalo spelas natten till fredag mot Arizona.

Håkan Rink