Foto: Bildbyrån

Rickard Rakell hade inte gjort mål sedan Januari, men inatt small det äntligen. Rakell blev stor matchhjälte när han avgjorde med 1.2 sekunder kvar av övertidsperioden när Ducks skrällvann mot Colorado. 

16 matcher tog det för Rakell att hitta nätet igen. Svensken har haft det tufft med målskyttet, och det var inte mycket som tydde på en förändringar när Anaheim åkte till formstarka Colorado för att möta Avalanche på bortaplan. Ducks blev utspelade i större delen av matchen, men lyckades kämpa sig till övertid. Övertidsperioden dominerades även den av Colorado, men med mindre än två sekunder kvar på klockan skickade Richard Rakell upp en projektil i krysset.

”Jag hörde alla skrika att jag skulle skjuta”, sa Rakell efter matchen. ”Jag försökte bara få iväg skottet snabbt, så det var skönt att se den gå in. Vi kommer ta med oss de här två poängen och njuta av segern”.

Ducks tränare, Dallas Eakins, var nöjd med Rakell efter matchen, och var glad att svensken äntligen hittat tillbaka till mål-formen.

”När han åkte förbi båset räknade hela laget ner för att hjälpa honom hålla koll på klockan, det var som en orkester, sex, fem, fyra, tre…”, sa Eakins till nhl.com. ”Kommunikationen hjälpte såklart, men han är också en riktigt smart spelare. Han har haft det tufft med målskyttet på sistone, och det har gnagt i honom. Vi är oerhört glada att se att han tillslut blir belönad, övertidsmål är extra speciella”.

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog hade en bra dag på jobbet, trots förlusten. Svensken var inblandad i alla tre mål, med ett mål och två assist.

”Det var en tuff match”, sa en besviken Landeskog efter matchen. ”De spelar för sin stolthet och har många unga spelare som försöker imponera på sina nya lagkamrater. Jag tyckte vi spelade bra, men när man inte gör mål på sina chanser och låter det andra laget hänga kvar i matchen så händer det ibland att man förlorar. Nu gäller det för oss att starta en ny vinst-svit igen”, sa Landeskog efter att Colorados 8 matcher långa förlustfria svit brutits.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här