Björklöven hade inför matchen tangerat det tidigare poängrekordet i hockeyallsvenskan med sina 109 poäng. Allt som krävdes av Björklöven var nu att laget plockade minst en poäng på lagets sex sista matcher för vara ensamma på rekordhållare. Detta lyckades laget med redan under onsdagen när Björklöven vann på övertid mot BIK Karlskoga och fick med sig två poäng vilket innebär att laget nu står på 111 poäng och nytt poäng rekord. 

Björklöven som har imponerat stort under hela säsongen kunde alltså redan med sex omgångar kvar slå det tidigare poängrekordet som AIK och Leksand hade med 109 poäng. I och med Björklövens seger mot Tingsryd under helgen så hade Björklöven nu kommit upp i precis samma poängsumma. Så med sex omgångar kvar behövde laget ta minst 1 poäng på de resterande matcherna för att ta över rekordet själva.

Det krävdes inte många matcher för Björklöven att slå detta utan laget fixade det redan på första försöket när laget vann på övertid mot BIK Karlskoga med 2-1 och fick med sig två poäng. Så med sina 111 poäng är nu Björklöven ensamma om att fått högst poäng under en säsong i hockeyallsvenskan.

Björklöven kan med tanke på att det återstår fem omgångar av serien dryga ut den poängsiffran med ytterligare 15 poäng om laget skulle vinna alla sina återstående matcher.

Noterbart är också att Modo i och med sin seger med 4-1 mot Almtuna även de har chansen att passera det tidigare poängrekordet. Modo har med fem omgångar kvar samlat ihop 100 poäng och behöver ta minst 10 poäng av 15 möjliga som återstår för att passera det tidigare rekordet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här