Foto: Bildbyrån

Gary Bettman som är kommissionär för NHL har via en intervju på NHL:s sida meddelat att planen för att spela klart säsongen är att spela klart i två städer. I dagsläget finns det åtta till nio olika städer som uppfyller de krav men att den listan ska bantas till två olika städer där säsongen ska avslutas. 

Målet för NHL är fortfarande att säsongen ska kunna slutföras, för att detta ska kunna genomföras är planen att spela klart säsongen i två olika städer. NHL vill spela klart grundserien där 24 lag ska avsluta säsongen för att få fram de 16 lagen som ska göra upp i slutspelet.

För att genomföra detta krävs det dock arenor som tillåter detta och att matcherna kommer spelas inför tomma läktare. Enligt Gary Bettman har NHL nu en lista på åtta till nio städer som uppfyller dessa kraven och att den listan nu ska bantas ner till två. Kraven på städerna är att de ska finns god tillgång till flera omklädningsrum på arenorna som klubbarna kan använda sig av och även god tillgång till hotell i närheten av arenorna som lagen kan sitta i karantän mellan matcherna.

NHL har sedan säsongen pausades den 12 mars jobbat hårt för att hitta en lösning på hur de ska kunna avsluta den pågående säsongen. Bettman är inte heller främmande för att spela klart säsongen under sommaren och senarelägga nästa års startdatum.