Foto: Bildbyrån

Igår besökte idrottsminister Amanda Lind Hovet i Johanneshov för ett möte med Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson, SHL-ordföranden Anders Källström och Jenny Silfverstrand, VD i Djurgården Hockey. Syftet var att diskutera publikfrågan.

– Svensk ishockey har under hela pandemin haft en bra dialog med idrottsminister Amanda Lind liksom Folkhälsomyndigheten och polisen. Precis som i tidigare möten visade Amanda Lind idag stort intresse och förståelse för våra problem och har lovat att återkomma i närtid med besked. Med det nya detaljerade publikprotokollet är vi beredda att ta in publik på ett säkert sätt där vi säkerställer social distansering. Blir det ingen publik på matcherna så vet jag att vi har klubbar som kommer få det svårt att överleva, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson på swehockey.se.

Svensk ishockey har presenterat ett protokoll till regeringen och Folkhälsomyndigheten för hur arenorna ska kunna ha publik i höst:

  • Gemensam och tydlig information/kommunikation om allas ansvar.
  • Minst 1 meters avstånd mellan besökare på såväl läktare som övriga publika områden, i och utanför arenan, säkerställs.
  • Biljettsystem anpassas så att enbart varannan sittplats på varje stolsrad kan säljas för att säkerställa avståndet
  • Personliga biljetter tillämpas för att kunna underlätta eventuell smittspårning.
  • Enbart hemmapublik – inga organiserade resor till bortaplan.
  • Ett överdimensionerat antal entréer, kiosker och toaletter ska finnas för att undvika köer. Vid behov kan man även nyttja ambulerande försäljning på läktarna.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@sportnyhet.com
073-9917157

>> Läs mer om mig här