Foto: Bildbyrån 

Brynäs valde under säsongen att sparka huvudtränaren Magnus Sundquist, tillfälliga ersättare blev då Ove Molin och Mikael Holmqvist, men tanken var hela tiden att hitta en huvudtränare som var mer långsiktig. Nu har Brynäs valt sin nya huvudtränare och det blir Peter Andersson. 

Peter Andersson som senast kommer från ett uppdrag som huvudtränare för Malmö Redhawks där han varit de senaste fyra säsongerna. Andersson har även tidigare tränat Örebro och Lugano i Schweiz.

Andersson har skrivit ett kontrakt med Brynäs som sträcker sig kommande tre säsongerna.

— Det är en av de bästa tränarna i SHL. Det känns fantastiskt bra att vi har kunnat knyta honom till oss. Han har, tillsammans med andra förstås, gjort väldigt bra saker med små medel i tidigare uppdrag, säger herransvarige Michael Sundlöv till Brynäs hemsida.

Samtidigt som Andersson tas in som huvudtränare väljer Brynäs även att ta in Anthon Hansson i ledarstaben som Analytiker. Hansson följer med Andersson från Malmö Redhawks till Brynäs.

Vem som kommer vara assisterande tränare till Brynäs bredvid Peter Andersson är fortfarande inte klart och Brynäs jobbar på att plocka in någon inom den närmaste tiden.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här