Foto: Bildbyrån

Igår stod det klart att Pittsburgh Penguins värvar Jason Zucker från Minnesota Wild i utbyte mot Alex Galchenyuk och ett draftval i den förstarundan av NHL-draften. Nu öppnar GM Jim Rutherford att de kan värva ytterligare innan fönstret stänger.

Pittsburgh Penguins visade igår att de i år vill utmana Washington Capitals på allvar. Minnesota Wilds fanbärare Jason Zucker värvades in i utbyte mot ryssen Alex Galchenyuk och Penguins draftval i förstarundan av antingen 2020-draften eller 2021. Värvningen innebär att Penguins väljer bort möjligheten att knyta åt sig en långsiktig talang, och satsar istället stenhårt på årets säsong.

Zucker har tre år kvar på femårskontraktet, värt 27 miljoner kronor, som han skrev med Minnesota Wild 2018. Han har varit en av de största profilerna i Minnesota, och gjort 29 poäng på 45 matcher denna säsong. Nu öppnar GM Jim Rutherford upp för ytterligare nyförvärv, och sa att han kommer att utvärdera de kommande matcherna för att se om fler nyförvärv är nödvändiga. Han väntar även på en skaderapport från backarna John Marino och Brian Dumoulin.

”Vi får se hur laget spelar”, sa Rutherford till nhl.com. ”48 timmar innan övergångsfönstret stänger kommer vi att ha en bättre bild av läget huruvida vi ska ta en ytterligare spelare. Det som är bra med den här [Zucker] dealen är att den ger oss lite tid att se vart vi står”.

Penguins ligger för närvarande på en andraplats i Metropolitan Division, fyra poäng bakom Washington Capitals på förstaplatsen. Zucker gör sin debut natten till onsdag, då laget åker till Florida för att möta Tampa Bay Lightning.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här