Foto:Pixabay

Patrik Berglund har haft en pågående konflikt med sitt nuvarande lag Buffalo Sabers. Nu skriver klubben på sitt officiella twitterkonto att de har för avsikt att bryta hans kontrakt. Berglund blev draftad till NHL året 2006 av klubben St Louis Blues där han också spelade fram till år 2018. Det dröjde dock tills 2009 innan han tog en ordinarie plats i NHL. Den förste juli blev han tradad till Buffalo tillsammans med Vladimir Sobotka och Tage Thompson i ett byte mot Ryan O’Reilly.

Det har dock varit en knagglig inledning för Berglund i Buffalo. Han missade nyligen två matcher, vilket fick rykten att börja florera. Först kom det uppgifter om att han var sjuk men nu i helgen blev det känt att han blivit avstängd på grund av vad klubben kallar för ”disciplinära skäl”. Berglund ska helt enkelt inte ha dykt upp till dessa två matcher. Enligt journalisten Mike Harrington, som skriver för Buffalo News, är anledningen till denna konflikt att Berglund blev förolämpad när tränaren kritiserade hans dåliga form.

Nu har det också blivit klart att klubben väljer att gå skilda vägar med svensken. På Twitter står det även att Berglund är placerad på ”unconditional waivers” och att de kommer avsluta kontraktet i förtid. Det är också all information som de kommer lämna om situationen i nuläget. Berglund förlorar nu ett kontrakt på ett värde av cirka 100 miljoner kronor som var menat att sträcka sig ända till 2022. Berglund gör sin elfte säsong i NHL och det återstår att se om någon annan klubb vill signa honom.

Håkan Rink