Foto: Bildbyrån

Under övergångsfönstret sista timmar släpptes nyheten att Robin Lehner blivit bortbytt till Vegas Golden Knights i utbyte mot Malcolm Subban och ett draftval i den andra rundan av NHL-draften 2020.

Många rykten har florerat kring huruvida Robin Lehner skulle stanna kvar i Chicago Blackhawks eller om han skulle byta klubb-address innan övergångsfönstret stängde. Under övergångsfönstret sista skälvande timmar släpptes nyheten att Robin Lehner är klar för Vegas Golden Knights.

”Vi ville helt enkelt känna att vi var mer stabila på den positionen”, sa Vegas GM Kelly McCrimmon på frågan varför de valt att ta in Lehner. ”Det är ovanligt att en målvakt som har haft en av sina bästa säsonger i ligan faktiskt är tillgänglig, och vi kände att detta var ett sätt att göra vårt lag stabilare”.

Trejden var en rörig historia som också involverade Toronto Maple Leafs. Det började med att Blackhawks bytte bort Lehner till Maple Leafs i utbyte mot den lovande forwarden Martins Dzierkals. Toronto trejdade i sin tur Lehner till Golden Knights, i utbyte mot ett draftval i femte rundan av den kommande NHL-draften. Slutligen bytte Chicago bort Dzierkals i utbyte mot Vegas målvakt Malcolm Subban och Torontos draftval.

Lehner har haft en stark säsong i Chicago, med 16 vunna matcher och en räddningsprocent på 91.8%. Räddningsprocenten blir extra imponerande då Chicagos defensiv är allt annat än bra, och han fått motta 36.9 skott per match – flest av alla förstemålvakter i NHL.

Lehner flög till Vegas redan på måndagskvällen, och kan potentiellt spela sin första match redan på natten till torsdag, då laget tar emot Edmonton Oilers på hemmaplan.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här