Foto: Bildbyrån

Botten mot toppen, de kan väl bara sluta på ett sätt? Att Luleå skulle åka till Be-Ge Hockey Center och ta med sig tre poäng. Men Oskarshamn ville annat och vann matchen med 4-2 och tog därmed tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden. 

Luleå var storfavoriter inför matchen, serieledare och fem raka segrar i ryggen skulle Luleå mest städa av ett Oskarshamn som låg sist i tabellen. Men som vi alla vet så är pucken rund och det ska även spelas om poängen.

Det var även Luleå som inledde matchen starkast och förde matchen i första perioden. När Filip Hallander satte dit 1-0 i slutet av perioden till gästerna så var det nog inte många som trodde att Oskarshamn skulle orka med hela matchen eller kunna vända matchen.

Hemmalaget ville dock annat, en riktig rivstart från Oskarshamn i andra perioden gav utdelning och Johannes Salmonsson kunde sätta dit kvitteringen till 1-1. Oskarshamn fortsatte att dominera perioden och helt rättvist kunde laget även gå upp i ledningen till 2-1 efter halva perioden. Drygt 1 minut senare var det återigen dags när Filiph Engsund gjorde 3-1 till Oskarshamn. Hemmalaget spelade bländade ishockey under andra perioden och dominerade stort. Efter halva andra perioden hade Oskarshamn skjutit 14 skott mot Luleås 0, skottstatistiken för perioden slutade tillslut 18-4 till hemmalaget.

Luleå återhämtade sig aldrig efter överkörningen i andra perioden och även om laget satte press på Oskarshamn genom att göra 3-2 genom Daniel Sondell 9.24 in i sista perioden så kom aldrig Luleå närmare. Istället var det hemmalaget och Henrik Nilsson som fick det sista ordet när han minuten senare satte spiken i kistan och avgjorde matchen till 4-2.

Tre otroligt viktiga poäng gick därmed till hemmalaget som i och med segern tog förbi Leksand och lämnade sistaplatsen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här