Oskarshamn som på förhand var tippade att sluta sist i SHL, fortsätter att imponera och överraska i säsongsinledningen.

Oskarshamn som inlett säsongen inför gårdagens match med en förlust på övertid och en stabil 4-1 vinst. Igår ställdes man mot Rögle som inlett säsongen starkt med två raka vinster. Så det var två lag med vind i seglet som klev ut på isen. Rögle tryckte på matchen igenom för att få till ett segermål men lyckades aldrig få hål på bortalaget. Tex Williamsson i Oskarshamns målbur stod återigen för en fantastisk insats och räddade totalt 40 skott som han fick på sig under matchen. Istället var det Oskarshamn som drog det längsta strået genom att sätta dit 0-1 i tredje perioden, vilket även blev slutresultatet.

Från Skåne och Ängelholm, till Värmland och Karlstad, där Färjestad och Växjö möttes. Två lag som är tippade som topplag men som båda inlett säsongen med två raka förluster och stod på noll poäng inför matchen. Det var bortalaget som inledde starkast och deras förlust svit såg ut att brytas när man gick upp till 0-2 ledning efter första perioden. Färjestad ville dock annat och hade kvitterat till 2-2 inför sista perioden. Även där var det hemmalaget som var det starkaste laget och kunde tillslut vinna matchen med 4-2 och Färjestads förlustsvit var bruten. Tyngre är det för Växjö som nu inlett årets SHL med tre raka förluster.

Övriga resultat i omgång tre

Djurgården – Örebro: 4-2
Förlunda – Linköping: 4-0
Luleå – HV71: 3-2 efter förlängning
Leksand – Skellefteå: 3-2

Djurgården toppar tabellen efter tre omgångar på 9 poäng före Oskarshamn som ligger på andra plats med 7 poäng.