Foto: Bildbyrån

Oskar Lindblom har vunnit pris i NHL. Den svenska forwarden har vunnit Bill Masterton Memorial Trophy, som går till den spelare som visat bäst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang under säsongen.

I december 2019 kom det dystra beskedet att Oskar Lindblom drabbats av en typ av skelettcancer. Efter diagnosen slutade Lindblom med ishockey och fokuserade helt på att bli frisk från sin cancer.

I början på juli 2020 så ringde Oskar Lindblom i klockan på sjukhuset i Pennsylvania för att symboliskt visa att hans cancerbehandling nu var över. Efter det glada beskedet dröjde det drygt två månader innan Lindblom var tillbaka på rinken för att spela match med sitt Philadelphia Flyers i NHL.

Den här säsongen har Oskar Lindblom kunnat spela 50 matcher och vara ordinarie ute på isen. Nu väljer också NHL att prisa honom. Oskar Lindblom vinner Bill Masterton Trophy år 2021. Priset delas ut varje år till den spelare som visat bäst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang under året.

Lindblom var nominerad till priset tillsammans med veteranen Patrick Marleau och Minnesota-backen Matt Dumba. Men svensken blir alltså den spelare som får ta emot priset på NHL Awards i sommar.

Endast två svenskar har tidigare vunnit Bill Masterton Trophy. Anders Hedberg blev förste svensk säsongen 1984/85, sedan vann Robin Lehner priset 2018/19 efter sin kamp mot mental ohälsa.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här