Foto: Bildbyrån

Oskar Lindblom har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Philadelphia Flyers. Samtidigt meddelar klubbens General Manager Chuck Fletcher att Lindblom förhoppningsvis är en av många uttagningsbara spelare under slutspelet.

I december drabbades Oskar Lindblom av en form av skelettcancer. I början av juli hade han gått igenom sin sista cellgiftsbehandling och är nu färdigbehandlad. Sedan dess har svensken varit tillbaka på isen.

Nu har Oskar Lindblom förlängt sitt kontrakt med Philadelphia Flyers. Klubben skriver på sin hemsida att man förlängt kontraktet med den svenska forwarden fram till och med säsongen 2022/23. Kontraktet är värt nio miljoner dollar, i snitt tre miljoner dollar per år. I svenska kronor drygt 27 miljoner per säsong.

Samtidigt som Lindblom glädjs över sitt nya kontrakt som börjar från och med nästa säsong, så meddelar Philadelphia Flyers att svensken kan vara redo att göra skillnad på isen redan denna säsong. Flyers hoppas få med Oskar till Toronto där Flyers ska spela sina play-in- och slutspelsmatcher.

– Vi är hoppfulla att Oskar kommer vara en av våra 31 spelare som vi tar med oss till ”the bubble” i Toronto, det är vårt mål. Vår organisation tror helhjärtat på Oskar. Våra spelare tror på honom, vår coach tror på honom och jag tror på honom, säger klubbens General Manager Chuck Fletcher till NHL.com.

Efter att ha besegrat sin cancer och varit ett föredöme inom hockeyn, har Oskar Lindblom blivit nominerad till Bill Masterton Trophy. Läs mer om det här. 

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här