Tidigare i veckan skrev vi om hur Örebro HK valde att sparka sin huvudtränare Niklas Sundblad för att i stället låta den tidigare assisterande tränaren Niklas Eriksson ta över jobbet. Till sin hjälp har han Örebro-ikonen Henrik Löwdahl och den svenska hockeylegendaren Jörgen Jönsson.

Tränarbytet gav effekt direkt. I torsdags besegrade det krisbetonade Örebrolaget ett Frölunda som innan matchen befann sig på en fjärdeplats, och Örebro gjorde det på ett minst sagt övertygande sätt. Matchen slutade med hela 7-1 till hemmalaget som klättrade ett steg i tabellen. Örebro öppnade matchen starkt och skapade farliga chanser för att till slut få in matchens första och periodens enda mål som kom efter ett lyckat samarbete mellan amerikanen Aaron Palushaj och den unge lettländaren Rodrigo Abols. Sett till antal skott var såväl den första perioden som hela matchen en jämn historia, men mindre så sett till antal mål. Den andra perioden bjöd på en målkavalkad och började med att Marcus Weinstock drygade ut Örebros ledning till 2-0 innan Frölunda skulle reducera genom Pathrik Westerholm.

Därefter var matchen Örebros helt och hållet. I den andra perioden lyckades hemmalaget göra 3-1, 4-1 och 5-1 för att slutligen slå in två nya spikar i kistan under den tredje perioden. Örebro var minst sagt effektiva och utnyttjade Frölundas slarv i egen zon, samtidigt som de gjorde bra ifrån sig i såväl powerplay som boxplay. Marcus Wienstock fick göra två mål under kvällen men det var många i laget som spelade bra.

En drömstart för den nya tränarstaben och redan i kväll klockan 18.00 får vi se om de kan bygga en vinstsvit när det tar emot Malmö.