Foto: Bildbyrån

Örebro HK fortsätter värva starkt inför SHL-säsongen. Nu har man gjort klart med Borna Rendulic, som senast kommer från en succéartad säsong i Adler Mannheim.

I veckan stod det klart att Nick Ebert återvänder till Örebro inför kommande säsong. Amerikanen gjorde succé i Örebro under en och en halv säsong, innan han lämnade för Nordamerika i fjol. Men nu har Ebert återvänt till Närke och får där sällskap av en NHL-meriterad spelare.

Idag meddelade Örebro HK på sin hemsida att man värvat Borna Rendulic, närmast från den tyska ligan, men med meriter från spel i NHL med Colorado Avalanche och Vancouver Canucks.

Rendulic, som spelar landslagshockey för Kroatien, har skrivit på ett kontrakt med Örebro som sträcker sig över säsongen 21/22.

Borna Rendulic har gått större delen av sin hockeyskola i Finland men kommer närmast från en säsong i tyska Adler Mannheim där han stod för 49 poäng på 50 matcher.

Tillsammans med Rendulic och Nick Ebert, har Örebro värvat in Jhonas Enroth som förstemålvakt, Oliver Eklind från Karlskoga och Robin Kovacs i mitten på förra säsongen. Noterbara spelartapp är dock Mathias Bromé och Dominik Furch.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här