SHL-klubbarna har haft nästan två veckors vila från spel, landslagsspel och välbehövlig vila för många har varit på agendan. Några lag har dock hunnit med att spela CHL under uppehållet men idag 14:e november så är det återigen dags för SHL hockey för klubbarna. 

Uppehållet kom olika lägligt för lagen kan man helt klart slå fast. Serieledande Örebro som innan uppehållet hade nio av tio segrar på sina senaste matcher och bara trummade på fick ett avbrott i sitt matchande. Återstår att se om Örebro kan bibehålla sitt fina spel även nu när omstarten drar igång. Laget ställs direkt på prov då man ska ta sig till Göteborg och ett möte mot Frölunda. Ett Frölunda som varit hemmastarka innan uppehållet men åkte på en kalldusch i veckan när laget föll mot Färjestad i CHL.

I andra änden av tabellen hittar vi Linköping, laget parkerar på en sista plats men hade inför uppehållet två raka vinster och laget kändes som att de hittat tillbaka till sitt spel och att man nu var på uppgång. I omstarten väntar ett Leksand på hemmaplan, Leksand krigar också i botten av tabellen men var också där ett lag som var på uppgång innan uppehållet kom. Vilket av lagen som kommer kunna fortsätta kunna rida på en vinnarvåg efter den här matchen återstår att se.

Djurgården som inledde SHL på ett starkt sätt hade en nedåtgående trend innan uppehållet och endast 1 seger på de senaste 5 matcherna hade de blivit för Stockholmslaget, så uppehållet kom lägligt för klubben för att kunna slipa på de grejer som laget saknade på slutet. Första matchen efter uppehållet blir en tuff nöt att knäcka. Djurgården tar mot Luleå i en het drabbning på hovet, ett Luleå som var i strålande form innan uppehållet och visade under veckan att formen fortfarande sitter i när laget besegrade SC Bern på bortaplan i CHL med 3-0.

Succélaget i starten av SHL Oskarshamn har fallit som en sten genom tabellen och innan uppehållet placerade sig laget på en 12:e plats. Efter den fina inledningen som till och med bidrog att Oskarshamn var tabelletta under en period är som bortblåst. Laget har hamnat i en otroligt jobb svacka och Oskarshamn har haft flera kämpiga matcher med bortamötet mot Färjestad som den jobbigaste. Där Oskarshamn förlorade med hela 12-0. Nu har Oskarshamn haft lite drygt två veckor att jobba på att vända den här trenden laget är inne i och för att Oskarshamn inte ska behöva vara ett bottenlag under resten av säsongen behöver laget snabbast möjligt vända detta och börja vinna matcher igen. Oskarshamn ställs mot Malmö på bortaplan i omstarten, ett Malmö som blandat och gett under säsongen. Men Malmö visade innan uppehållet att det finns ett bra grundspel vilket bidrog till att de tog viktiga segrar för att kunna klättra uppåt i tabellen.

Omgången i sin helhet som spelas under Torsdagen 14/11 

Djurgården – Luleå
Färjestad – Brynäs
Frölunda – Örebro
HV71 – Rögle 
Linköping – Leksand
Malmö – Oskarshamn 
Skellefteå – Växjö 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här