Foto: Bildbyrån

Oliver Eklind som är fostrad i IFK Kumla utanför Örebro vänder nu hem efter sex år i Karlskoga. Nu väntar spel i SHL och Örebro Eklind för den 21-årige centern som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben. 

Oliver Eklind som inledde sin ishockeykarriär i IFK Kumla innan han även testade en sväng i Örebros ungdomsverksamhet flyttade sedan till Karlskoga för spel i klubbens U18-lag. Där blev han sedan kvar under sex säsonger och har de senaste tre säsongerna tillhört klubbens A-lag. Den gångna säsongen blev även Eklinds bästa säsong poängmässigt där han noterades för 31 poäng på 49 matcher.

Detta gjorde att intresse från andra klubbar skapades och nu står det klart att Eklind vänder hem till sin hemort för spel i SHL med Örebro Hockey.

– Oliver är en spännande spelare och vi är glada över att han nu kommer bära Örebrotröjan. Oliver visade i Karlskoga att han har en offensiv uppsida och det ska bli spännande att jobba med honom i vår miljö. Vi får in en bra karaktär som trivs i tuffa situationer. Dessutom är Oliver i en bra ålder och vi ser stor potential i honom, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida

– Det känns jättekul att få den här chansen att komma till Örebro och spela SHL-hockey. Jag har haft sex fina år i Karlskoga men nu ska det bli otroligt kul att komma tillbaka till Örebro. Jag är verkligen laddad och längtar till säsongen ska dra igång, säger Oliver Eklind.