Foto: Modo Hockey

Modo kan presentera en ersättare till förra årets succétränare Björn Hellkvist. Ville Nieminen är nu klar för klubben på ett tvåårskontrakt.

Modo har varit på jakt efter en tränare sedan Björn Hellkvist valt att lämna klubben för Leksand, under uppmärksammade former. Nu har klubben från Örnsköldsvik hittat rätt.

Ville Nieminen ansluter närmast från finska Pelicans, som han fick lämna i november. Modos sportchef Fredrik Glader är nöjd med sin rekrytering.

– Vi ser likadant på väldigt mycket vad gäller det hockeymässiga och när vi lärt känna varandra under den senaste tiden i och med rekryteringen känns det givetvis bra när han nu är på plats för att inleda sin tjänst, säger Glader till Modos hemsida och fortsätter:

–  Vi har alla sett fram emot att börja arbeta tillsammans och nu är det full gas som gäller.

Den finska tränaren har en gedigen spelarkarriär bakom sig med bland annat en Stanley Cup-pokal med Colorado Avalanche säsongen 2000/01. Han har även ett OS- och VM-silver på meritlistan.
Han har tidigare spelat för Malmö och Örebro i Hockeyallsvenskan.

Nieminen kommer leda en stab tillsammans med Pär Styf och Urban Omark som assisterande tränare samt målvaktstränaren Andreas Eriksson, enligt Modos hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här