Foto: Bildbyrån

William Nylander och hans Toronto är på väg att avancera i NHL-slutspelet. I natt gjorde svensken mål i fjärde matchen i rad när Maple Leafs besegrade Montréal och tog ett grepp om matchserien.

Toronto Maple Leafs går starkt i Stanley Cup-slutspelet. Under natten vann man med 4-0 mot den bittra rivalen Montréal Canadiens på bortaplan. Vinsten innebär att Toronto leder sin matchserie med 3-1 i matcher och man är på väg att knipa en plats i nästa runda, där i sådana fall Winnipeg Jets väntar.

En som imponerat stort hittills är den svenska stjärnan William Nylander. Forwarden inledde målskyttet i nattens 4-0 vinst efter en läcker assist från Alex Galchenyuk. Målet innebär att Nylander nu har gjort mål i fyra raka slutspelsmatcher, alltså i samtliga matcher som spelats hittills.

Svensken hyllas borta i Nordamerika och Nylander har möjlighet att bli historisk i nästa möte, då han kan tangera Gordie Drillons rekord från 30-talet som en av två spelare att göra mål i fem slutspelsmatcher i rad för Toronto Maple Leafs.

Under säsongen har William Nylander gjort 42 poäng på 51 spelade matcher i grundserien. I slutspelet har han hittills noterats för fyra mål och en assist på fyra matcher.