Foto: Bildbyrån

Toronto Maple Leafs är tillbaka på vinnarspåret, och Nylander fortsätter att göra mål. Inatt blev svensken stor hjälte när han stänkte in 4-3-målet i matchen mot Florida Panthers. Maple Leafs vann tillslut med 5-3. 

Toronto har varit i hetluften de senaste dagarna. Laget har presterat långt under deras förmåga, och pressen ökade ytterligare efter den pinsamma förlusten mot Carolina, när laget bara lyckades göra två mål på sin egen vaktmästare. Laget ligger för närvarande utanför slutspelsplats, och pressen var hög när de åkte till Florida för att möta Panthers.

Toronto låg under med 3-2 efter den första perioden, och supportrarna började frukta att historien skulle upprepa sig. Men i mitten på den tredje perioden stänkte William Nylander in 4-3, och Toronto gjorde även 5-3 i öppen bur innan matchen var över.

”Jag kände att vi hade dem”, sa Nylander efter matchen. ”De hade långt till båset i den andra perioden så direkt när de fick ut pucken ur egen zon skickade vi tillbaka den. Så vi fick några tunga byten i deras zon och deras bästa spelare fick spela mycket i egen zon, vilket hjälpte oss”.

I och med vinsten tog sig Toronto upp på den sista Wild Card-platsen i Atlantic Division. Målet var Nylanders 29e för säsongen, vilket gör att han nu bara är fyra poäng i från att göra sin bästa säsong någonsin. 23-åringen har hittills gjort 56 poäng, och hans personbästa är 61 poäng på en och samma säsong – ett rekord som med största sannolikhet kommer att ryka innan säsongen är avslutad.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här