Foto: Bildbyrån

William Nylander blev målskytt på nytt när Toronto vann mot Dallas med 5-3. Detta var Nylanders femte mål på fem matcher, och svensken börjar hitta formen på riktigt.
– Vi jagar en slutspelsplats just nu, så det gäller att vara på tå i varenda match, sa Nylander efter matchen. 

William Nylander har hittat formen. I nattens match mot Dallas gjorde svensken mål på nytt, vilket betydde hans femte på lika många matcher. Det var i början på den tredje perioden som Nylander hittat nätet, när han satte 4-2-målet på en retur efter ett skott från lagkamraten Jake Muzzin.

”Det kanske är för att jag har inställningen att jag ska skjuta oftare”, svarade Nylander på frågan varför han börjat göra mål så ofta. ”När man väl börjar göra mål så får man mer självförtroende, och det gör att jag börjat skjuta oftare”.

Nylander var inte den ende svenska målskytten, då Andreas Johnsson satte spiken i kistan med sitt 5-3-mål i öppen bur. Johnsson assisterade även till ett mål, och var en bidragande orsak till Maple Leafs vinst. Laget ligger just nu på den tredje Wild Card-platsen, och varje poäng är viktigt om klubben ska lyckas ta sig till slutspel. Detta är Nylander medveten om.

”Vi måste fortsätta spela bra i varje match eftersom vi jagar en slutspelsplats”, sa Nylander. ”Just nu är vi på en slutspelsjakt så det gäller att vi är på tå i varenda match”.